Arbeidsglede gir økt produktivitet og bedre resultater

Forskning viser at medarbeidere med en opplevelse av en meningsfylt og spennende arbeidshverdag presterer bedre og har mindre sykefravær (Ledernytt, 2020).

Hva er det egentlig som skaper arbeidsglede? En het diskusjon under de siste års pandemi er fordelene og ulempene med hjemme/hybrid kontor.

For mange har fordelene med hybridkontor gitt økt arbeidsglede som et resultat av økt fleksibilitet, mindre stress for barnefamilier, mindre pendling, økte arbeidsmuligheter over geografiske områder og en frihet til å velge den optimale arbeidsplassen; kontor på stranden, hytten, kafeen eller kanskje en reise?

Ulempene mange bedrifter derimot opplever er sykefravær knyttet til lite optimale arbeidsposisjoner, som blant annet ryggsmerter og hodepine.

Vi har derfor summert noen tips for et optimalt hybridkontor.

 

Ergonomisk sittestilling

Sørg for et bord eller skrivebord i riktig høyde og en ergonomisk sittestilling å unngå å jobbe samme sted hele tiden. Sitter du mest komfortabelt i sofaen eller sengen, så gjør det – så lenge du sitter i rett posisjon. Med et Laptop arbeidsbord med justerbar høyde kan du plassere deg der du selv ønsker. Om det så skulle være stranden, hytta, cafeen eller i sengen (..). Laptop bordet finner du her: https://www.enklerekontor.no/product/test-produkt/

 

Variert arbeidsmiljø og bevegelse

Planlegg dagen og sørg for varierte oppgaver. Ser du på solskinnet gjennom vinduet og skulle ønske deg andre steder? Ta med deg kontoret på farten og skap nye impulser. Eller kanskje ta med deg dine kollegaer og gjennomfør dagens oppgaver eller møter ute? Bevegelse gir økt blodomløp og minsker risikoen for livsstilssykdommer – visste du også at lys er like viktig som luft? Et tips til å gjennomføre arbeidshverdagene ute i sollys er å unngå overoppheting av elektroniske artikler. En bærbar Laptop vifte med justerbar høyde løser problemet med rask avkjøling.

Laptop vifte finner du her:
https://www.enklerekontor.no/product/laptop-stand-cooling-pad/

Dersom du ønsker å arbeide privat på offentlige steder kan du benytte et «privacy skjermfilter». Da er det kun deg som ser rett i skjermen som vil se innholdet. Merk at filterne er for laptoper med stålramme (filterne har magnet feste).
Våre privacy filter finner du her:
https://www.enklerekontor.no/produkt-kategori/privacy-filter/