5 tips til hjemmekontoret

1. Finn en komfortabel arbeidsplass

Sørg for et bord eller skrivebord i riktig høyde og en ergonomisk sittestilling å unngå å jobbe samme sted hele tiden. Sitter du mest komfortabelt i sofaen eller sengen, så gjør det – så lenge du sitter i rett posisjon. Med et Laptop arbeidsbord med justerbar høyde kan du plassere deg der du selv ønsker. Om det så skulle være stranden, hytta, cafeen eller i sengen (..). Laptop bordet finner du her

Se laptop bord

Sitter du mye med laptopen på fanget eller er et sted med høye temperaturer er det fare for at laptopen blir overopphetet. Hvem har vel ikke vært nær brennmerker etter en lang arbeidsdag? En bærbar laptop vifte med justerbar høyde løser problemet med rask avkjøling. Laptop vifte finner du her:

Se laptop vifte

2. Varier arbeidsmiljøet

Planlegg dagen og sørg for varierte oppgaver. Ser du på solskinnet gjennom vinduet og skulle ønske deg andre steder? Ta med deg kontoret på farten og skap nye impulser. På jobb. Hvorfor ikke ta med deg kontoret på et helt nytt sted, kanskje en reise?
Sørger du for å planlegge dagen godt med fullt oppladede batterier på telefon, laptop og hodetelefoner (+ ekstra lading, just-in-case) kan du for eksempel gjennomføre arbeidet på et tog eller et fly og nyte fritiden med nye opplevelser. Ønsker du å arbeide privat på offentlige steder kan du benytte et «privacy filter» hvor det kun er deg som ser rett i skjermen som vil se innholdet. Merk at filterne er for laptoper med stålramme (filterne har magnet feste).
Våre privacy filter finner du her:

Se privacy filter

3. Beveg deg

Se om du får til å stå og jobbe deler av dagen. Har du mye statisk ståing eller sitting i arbeidet, kan det gi tretthet i ben og rygg å øke risikoen livsstilsykdommer. Ved å stå vil kroppen bedre blodomløpet og energiforbruket dobles. Tenk deg da hvor mye ekstra energi et par gåturer i løpet av hverdagen vil gi! Lunsjen er en utmerket tid for både å fortære en god matbit og få en liten mosjon. Har du mye møter er avtalte «gå-møter» via telefon en utmerket idé hvor du i tillegg får skviset inn en aldri så liten «trening» i en kanskje hektisk hverdag.

Om du står eller sitter mye bør du også ha god avlastning for dine ben. Da kan arbeidsmatter være et godt alternativ som fordeler belastningen på bena, motvirker slitasje og vonde føtter. Ulike avlastningsmatter finner du her:

Se avlastningsmatter

4. Få nok dagslys

Desember er mørketid, og fysisk aktivitet og daglys kan lett bli mangelvare på våre breddegrader hele vinteren. Det man mister av arbeidstid kan like gjerne tas igjen når mørket faller på, noe som betyr tidlig ettermiddag nå i denne førjulstiden.
Har du ikke denne muligheten, så pass på å få med deg det du kan. Husk at lys er like viktig som luft! Plasser deg gjerne ved store lyse flater, gjerne ved vinduet og legg inn en luftetur i løpet av arbeidsdagen. Kanskje kan et hyttekontor hjelpe på øke turgleden og kanskje frister en lunsjtur i løypa?
Et justerbart laptop bord kan også medbringes enkelt i tursekken om muligheten byr seg.
Laptop bordet finner du her:

Se laptop bord

Husk også øyebeskyttelse ved utekontoret – vi tilbyr også solbriller med styrke!
Solbriller finner du her:

Se solbriller

5. Sosialiser

Mange som må jobbe hjemmefra blir rastløse og savner småprat rundt kaffeautomaten og samarbeidet på kontoret. Til tross for samfunnet restriksjoner, lar kanskje en spasertur eller et møte med god avstand seg gjennomføre?
Mennesker er vanedyr. Det kan derfor være lurt å gjenskape vanene man har på kontoret også hjemme. Oppretthold den daglige lunsjpausen og kaffepraten ved å ta den over Teams eller Zoom. I så fall ønsker du kanskje å ha videosamtalen i en «flatterende» høyde og sitte eller stå på en komfortabel plass. Med et justerbar laptop bord kan du enten ta med laptopen på et sted du hviler godt og plassere laptopen i den høyden som passer deg best.
Laptop bordet finner du her:

Se laptop bord